понеділок, 9 листопада 2020 р.

МІСЯЧНИК БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ

 "Як ваш телефон змінює вас"

Смартфон і нещасні випадки

Багато аварій трапляється  із-за неуважного водіння, під час якого водій веде переписку, розмови по смартфону. За участю таких водіїв гине більше 8 чоловік, і близько 1200 отримують фізичні ушкодження. Дослідження також виявили, що у людей, які використовують смартфон за кермом, сповільнюється реакція за потреби гальмування. Вони частіше інших потрапляють у Дорожньо-транспортні пригоди. Неуважне водіння небезпечно як для водія, так і для пішоходів.

Багато учнів граючись у смартфоні, не помічають східців або інші небезпечні речі та отримують травми.

Мобільний телефон і перевтома очей

Шкоду мобільного телефону для очей відчуває на собі кожен активний користувач стільникового. Маленький екран і яскраве світло переутомляють очі. Щоб пристосуватися до різному світла на екрані і навколо нього, задіюється більше м'язів ока. Тоді ви відчуваєте, як вони швидко втомлюються і починають хворіти. Крім того, перевтоми очей сприяє звичка тримати стільниковий ближче до них. Дотримання належної дистанції між очима і екраном, а також збільшення шрифту при читанні, зменшують перевтому очей. 

Правила поведінки під час натовпу

Натовп – це скупчення неорганізованих людей. 

Натовп можна охарактеризувати, як тимчасове об’єднання великої кількості людей, що мають безпосередній контакт між собою. Статистика свідчить, що у місцях, де збирається дуже багато людей, наприклад у школі, кінотеатрі, на стадіоні і т.д., некеровані панічні дії натовпу можуть викликати навіть людські жертви.

Переглянути відео: "Правила поведінки у натовпі"














Немає коментарів:

Дописати коментар